Handla konst online

Att hitta bra konst kan vara svårt, särskilt om du bor på en mindre ort och inte har tillgång till de större gallerierna.

Du kanske inte heller har möjlighet att resa. Idag har dock utbudet av konst på nätet vuxit, vilket gör det enklare för dig att hitta det du söker. Hela världen finns nu till ditt förfogande och det är bara att börja leta. Du kan till exempel kolla nätet för att hitta snygg konst att köpa.

Olika typer av konst

Det finns ett flertal sidor på nätet som säljer konst, både i Sverige och internationellt. Sidorna säljer konst av olika konstnärer men också olika typer av konst såsom modern och klassisk. Det finns även sidor där du kan buda hem konst på auktioner. Konst på nätet finns i varierande storlek och prisklass vilket underlättar för dig att hitta något passande.

Säkerhet vid köp på nätet

Eftersom det kan vara svårt att se hur ett konstverk ser ut via en skärm finns det säkerhet vid köp av konst online. Enligt distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du mottagit varan. Vad som gäller med retur är dock varierande och du kan själv få stå för kostnaden. Men det är en bra säkerhet att du kan ångra ditt köp när du handlar konst online.